Pou i bassa de l'hort de cal Manset
Copons

Paratge de la Muntanya-Camí de cal Manset, 08289
    A llevant del nucli urbà, sota la masia de cal Manset

Adriana Geladó Prat

Estructures que conformen l'hort de l'antiga masia de cal Manset, que està situat al nord de la masia, prop de la rasa dels Ponts. S'hi accedeix per l'antic camí de cal Manset, tot i que l'accés és difícil donada l'abundant vegetació que cobreix la zona. L'hort està delimitat per murs bastits amb la tècnica de la pedra en sec, que delimiten una planta rectangular aterrassada. A la part superior hi ha la bassa, de planta rectangular i bastida en pedra. La part superior està rematada amb lloses de pedra escairades, algunes de les quals estan inclinades a mode de safareig. Al interior s'observen les restes del revestiment arrebossat que protegia les parets de les filtracions d'aigua. Des de la bassa neix una canalització bastida en maons i teula àrab que la connecta amb el pou. Aquest és de planta circular, està bastit en pedra desbastada disposada en filades, amb petites pedres falcant les juntes, i és molt profund (probablement més de 10 metres). És força probable que el pou comptés amb una coberta actualment enrunada. Al costat de la boca del pou es conserva un petit receptacle rectangular de pedra, utilitzat per decantar aigua.

Al costat de l'hort es conserva una barraca de pedra seca en bon estat de conservació.

Es tracta de l'hort de la masia de cal Manset.