Pou del mas Mitjà
Santa Eugènia de Berga

Mas Mitjà s/n. A 50 m del mas en el camí cap a can Cruselles. 08507 Santa Eugènia de Berga.

En desús
    Làctics Sta. Eugènia. SL. Crta. Arbúcies. Km.1. 08507 Santa Eugènia de Berga.
    Anna M. Gómez Bach

El pou és de planta quadrada (1'40 per 1'40). La porta, tancada amb forriac i feta amb fusta de roure, fa 80 cm d'amplada i 1'10 m d'alçada. Les parets estan fetes amb maons massissos i la coberta de teula àrab, és a dos vents, i presenta pedres per aguantar les teules i dos respiradors. Pou enganxat al safareig, en desús, fet en pòrtland de 80 per 80 cm. A tocar passa un camí, l'entorn està dominat per la presència de camps de blat. Ofereix un estat de conservació regular, però en no utilitzar-se i la manca de manteniment en pot fer perillar la seva integritat.

Pou en desús, havia servit per subministrar aigua al mas Mitjà, a cal Teuler o Teuleria del mas Mitjà. Respecte al mas Mitjà queda a una distància d'uns 80 m. A prop hi ha un molí de vent que data dels anys 60-70.

DALMAU, A. 2001. Inventari d'elements patrimonials del Municipi de Santa Eugènia de Berga. Ajuntament de Santa Eugènia. Inèdit.