Pou del Frare
Olesa de Bonesvalls

Al fondo de la Fontana. 08795 OLESA DE BONESVALLS
    Al fondo de la Fontana

Li manca la coberta al pou.
    Cortés Elía, Mª del Agua

Es troba al fondo de la Fontana, molt a prop de la Fontana. Pou de planta circular amb les parets de pedra seca que es troba el marge d'una antiga vinya i que no conserva les parets superiors. Al costat hi ha dues piques per preparar el sulfat per les vinyes fetes de maó. És un pou de vinya, utilitzat per beure els que treballaven a la vinya i per preparar el sulfat, que s'omplia amb aigua de pluja i que actualment està sec. Les piques encara conserven el color blau-verd del sulfat.

Era de la propietat de cal Frare.

La manca d'aigua sempre ha estat un problema per a Olesa. Ja al 1737 hi hagué una gran sequera i els habitants del terme no en tenien ni per beure per l'abús que es va fer de regar els horts amb l'aigua del pou dels Bous i de la Font que eren comuns construïts a la riera, dins els límits del poble. Per això totes les persones que cultivaven o tenien bestiar feien el seu propi pou aprofitant les diferents vetes d'aigua de la riera o les fonts.

ESTRADA, D.; ESTRADA, S.; FARRÉ, P.; MITJANS, M.; ROS, D.; ROS, N.; ROS, R.; SOLER, J. (2005). Petjades Històriques. Recull de construccions rurals en pedra seca i altres curiositats naturals al terme d'Olesa de Bonesvalls. Grup de Recerca Olesa Rural. Edicions Andana, Vilafranca del Penedès.