Pou del Camí de la Carena
Alella

Camí de la Cornisa - Al nord del Nucli Font de Cera

Li manca la portella i ha caigut part d'una paret.
    BCP (Catàleg Patrimoni d'Alella - 2010)
    Polígon 02 - parcel·la 86
    Jordi Montlló Bolart

Pou d'aigua excavat en el sauló, de planta circular (1'5 m. de diàmetre). La part superior del pou està feta de maons i acabada en falsa volta de maó, apuntada i arrebossada per l'exterior , amb una obertura rectangular a migdia. Per l'interior, conserva el travesser de ferro amb
    l'argolla que servia per lligar-hi la corda de la galleda amb la que s'extreia l'aigua.
    Tenia una portella rectangular d'accés, segurament de fusta, de 0'6 x 1'11 m. Només se'n conserven dues frontisses de ferro. Al costat esquerre hi ha una inscripció feta en una cartela de ciment que diu: "Año 1908 / 21 Juriol". Està damunt una paret feta de paredat mixt, amb pedres petites i irregulars i maons units amb argamassa. Aquesta paret tancaria en angle recte, però aquest parament s'ha caigut cap endavant.
    S'hi accedeix des de la BP-5002, pel Camí de la Cornisa en direcció a Teià i 100 metres abans d'arribar a l'esplanada de l'arròs cal pujar per la vessant esquerra del camí, a uns 50 metres.

MONTLLÓ, Jordi i FONT, Josep (2007). Inventari d'arquitectura rural i popular d'Alella. Inèdit.