Pou de glaç de Boixadors
Sant Pere Sallavinera

Boixadors. Nord de Sant Pere Sallavinera

Accés malmès i ple de vegetació
    Núria Cabañas

El pou de glaç de Boixadors es tracta d'una estructura de planta circular excavada al terreny natural amb el parament revestit amb pedres irregulars i argamassa. La coberta és en volta semiesfèrica construïda amb pedres irregulars amb una obertura rectangular a la part superior de petites dimensions des d'on s'extreia el gel. Per la banda nord es documenta un mur amb una porta de llinda de pedra que dona accés a un petit corredor amb una segona porta de llinda de pedra que dona accés pròpiament al pou.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic del terme municipal de Sant Pere Sallavinera. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.