Pou de Can Vidal
Mediona

A llevant de Can Mallofre de les Parellades
    Al nord de la Plana del Sala, a ponent de Camapou.

S'hi fa una actuació al 2011.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Estructura de planta circular aèria i aïllada orientada a oest feta amb pedra de mida petita sense carejar tot lligat amb morter de calç de color marronós. Té una obertura a ponent, per on s’extreia l’aigua que actualment es troba tapiada, possiblement per un mur de maó i ciment. S’hi pot llegir la data 2011. Davant aquesta obertura hi ha una repisa de pedra que sobresurt de l’estructura i fa una reculada just davant l’obertura, per facilitar l’accés a la boca del pou i teniu un lloc on recolzar les galledes, càntirs o altres elements.

Per la part posterior també té una petita finestra rectangular, possiblement per ventilació.

L’estructura té una coberta per aproximació de filades amb el coronament lleugerament pla, recordant la forma d’una bala.

És difícil determinar la cronologia exacta d’aquest tipus de construccions, ja que no se'n coneixen documents. La hipòtesi més raonable situaria la gran expansió d'aquestes elements, igual que les barraques de pedra seca, durant la primera meitat del segle XIX