Cal Vidal
Mediona

Entre la Olivera del Vent i la Plana de la Sala

Hi ha alguna part enderrocada
    Fitxa PAP091 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Masia de planta quadrangular envoltada de diferents cossos annexos, destinats majoritàriament a tasques agrícoles que delimiten un pati central distribuïdor. El conjunt es troba tancat per un mur perimetral d’obra, un baluard fet a trams de maçoneria i tàpia amb el coronament de lloses de pedra disposades planes. En aquest mur trobem el portal d’entrada fet d’obra, amb maó manual i arc de mig punt. Està coronat per un voladís d’obra amb teula àrab.

La casa té planta baixa i pis amb coberta a doble vessant de teula àrab i carener paral·lel a la façana. Les obertures són rectangulars i d’obra i el parament, murs de maçoneria, estan arrebossats.

Algunes de les construccions estan en molt mal estat amb els forjats ensorrats, igual que part del mur perimetral.

També conegut com Can Mallofré de les Parellades

Desconeixem el seu moment de construcció, però podria estar vinculada al creixement del municipi entre finals dels segle XVIII amb l’extensió de la vinya per la producció d’alcohol per exportar a Holanda i Amèrica. Aquest creixement es consolidà durant el segle XIX amb l’augment del preu del vi, degut a l’arrasament de les vinyes franceses per la fil·loxera.