Pou de can Servitge
Rajadell

Can Servitge o Vallformosa. SE del terme.
    A uns 90 m al NO de can Servitge

Regular
    La coberta i les estructures portants encara es conserven però el conjunt sembla abandonat i esta envaït per la bardissa. Al febrer de 2021 s'hi desenvolupen treballs de rehabilitació.
    Ref. Cad: 7494025CG9179S
    PEP 1993 (Jordi Piñero)/ OPC 2017-20

Pou de petites dimensions amb un barracó i un porxo adossat.
    El barracó és de planta quadrada, amb coberta a doble vessant. Està fet amb carreus de forma més o menys poligonal. La façana principal és al costat de migdia, i presenta una porta i dues obertures situades al frontó, emmarcades amb maó i decorades amb trencaaigües.
    El porxo és de planta hexagonal. La coberta, de teules, esta sostinguda per sis columnes de maó amb capitells (quadrats), també de maó. El paviment es de rajoles rectangulars de ceràmica. L'estructura de fusta que suporta les teules es conserva raonablement. En un angle hi ha el pou propiament dit, de forma cilíndrica, amb una obertura frontal tancada amb una trapa de fusta.
    La construcció esta assentada sobre una espècie de podi de pedra, amb una escala d'accés lateral

Element molt original del paisatge rural, simple, arquitectònicament molt reeixit. .A la banda est s'obre un espai cimentat, sobre l'esplanada, que s'utilitzava per a festes i celebracions. El 2020 presenta un estat d'abandó però al febrer de 2021 es constaten treballs de rehabilitació. Ara sembla abandonat. S'ubica a uns 90 m al NO del Mas Servitge (fitxa 82)

Els habitants de la zona sempre han vist el pou tal com és ara; per tant, deu ser una obra del segle XIX o de començaments del XX. Els veïns de la urbanització de can Servitge han utilitzat el lloc per fer-hi festes i balls.

Informació oral: Melitó de cal Font Figuera (1993)