Pou de ca la Nita
Sant Boi de Lluçanès

Plaça Verge dels Munts. Nucli urbà. Sant Boi de Lluçanès

XVI
    Jordi Compte i Marta Homs

El pou de cal Nita es troba situat a l'encreuament dels carrers Major i Barendà, en un extrem de la plaça Verge dels Munts. Es tracta d'un pou de planta circular construït amb murs de maçoneria de pedra mitjana i irregular, i cobert amb teulada de doble vessant de lloses de pedra. Presenta una obertura, accés que permetia pouar l'aigua pel pou, actualment protegida amb una porta de fusta, flanquejada per dos pedrissos. L'obertura està emmarcada amb brancals i llinda de pedra treballada. Un carreu allargat que hi ha sobre la llinda presenta una data inscrita, resseguida amb color negre: 15 + 63 (amb una creu intercalada).

Abans de 1926, data en que es va col·locar la capelleta de la Verge del Munts a cal Sastre, la plaça on es situa el pou era coneguda com a plaça del Pou.