Porxo del Ció
Santa Maria d'Oló

Sector central del terme municipal
    Al final del carrer Sauleda camí NE 50 m, trencall esquerra 100 m i seguir 100 m SE per camp

Jordi Piñero Subirana

El porxo del Ció es troba emplaçat a l'extrem d'un serrat que ha adoptat precisament el nom de Porxo del Ció. És una petita construcció de planta quadrada amb coberta feta de teules a un sol vessant. Les parets són de pedra, arrebossades, i la porta és emmarcada amb llinda i brancals de pedra. A la part posterior tenia un petit clos annex, ara semi-derruït.
    Aquest porxo pertanyia a la casa de cal Ció, i es devia construir el 1903, tal com indica una inscripció. Altres porxos que hi havia propers al poble eren el de Puigneró o el Cobert de l'era del Nanjo, tot i que aquest últim mai es va anomenar porxo.

A la zona d'Oló hi ha vàries construccions que tenien una funció similar a una barraca però són de dimensions una mica més grans i de tipologia semblant a una caseta. Es coneixen popularment com a porxos.
    Pintat a la llinda: 1903