Portelles de Sant Jaume Calaf

Anoia
Portelles de Sant Jaume
Entre el carrer Sant Jaume i avinguda de la Pau, a l'oest del nucli.
680

Coordenades:

41.73348
1.51087
376159
4621257
08031-131
Patrimoni immoble
Obra civil
Medieval
Modern
XV-XVI
Dolent
Més enllà del traçat, quasi no conserva cap element propi. Molts murs estan fets amb maons, i el paviment és de formigó.
Legal
BEI. Catàleg de Béns a Protegir.
Fàcil
Social
Pública
Ajuntament de Calaf
Jordi Seró i Ferrer. IN SITU Patrimoni i Turisme

Carrer ubicat entre el carrer Sant Jaume i l'avinguda de la Pau, i també el carrer del Carme ( tram inicial). Té una llargada d'uns 315 metres que van des de quasi l'avinguda de la Pau ( alçada Cal Mas), fins a la plaça dels Arbres. Es tracta d'un carrer estret que ens recorda una trama urbana medieval. Tot això solament en conserva la traça i alguns murs, la resta són tot intervencions contemporànies, en molts casos amb materials aliens que desvirtuen l'aspecte del carrer original. El paviment està fet de formigó.
En el tram paral·lel al carrer del Carme es poden destacar les façanes posteriors dels edificis de l'esmentat carrer, però per altra banda, també murs amb maons. Si seguim en el tram paral·lel al carrer Sant Jaume, abans de l'encreuament amb Prior Farras, passa quelcom similar a l'anterior, el tram orientat cap a l'eixample són murs realitzats amb maons, i naus industrials de principis del segle XX, en canvi, el tram orientat al nucli antic, veiem les façanes posteriors dels edificis del carrer Sant Jaume, amb els seus respectius murs de tancament dels patis.
Més enllà de l'encreuament amb el carrer Prior Farras, el carrer s'estreny, i a l'inici es pot observar construccions modernes fetes amb maons, i fins a la plaça dels Arbres, només es pot destacar un edifici que conservi elements originals, amb algunes finestres amb brancals i llinda de pedra.