Portal de cal Bros
Collbató

Romànic
    Gòtic
    XIII-XX
    Assumpta Muset Pons

El portal de cal Bros està format per dos arcs bastits amb carreus de pedra: l'exterior és de mig punt i l'interior ogival. Formen una volta que encara conserva les pollegueres de les portes. A la part de llevant hi ha un tercer arc apuntat que dóna accés a un habitatge lateral. La coberta és plana, feta amb bigues de ciment i revoltons, que aguanten l'estança del damunt. Un cop traspassat el portal, i dins ja del nucli històric, hi ha una petita plaça amb mènsules de pedra que evidencien l'existència d'un antic embigat de fusta.

Portal construït al peu del turó del castell i del camí de Barcelona (era conegut com el portal de Barcelona), que tancava la vila pel sud. L'existència d'un contrafort a ponent (a l'interior de la volta), que reforçava la paret del cantó de ponent, fa pensar que primer es va fer l'arc de mig punt, que dóna a la part de fora, i després la volta i l'arcada ogíval interior.