Porta de Torreferrada
Santa Eulàlia de Riuprimer

Carretera de Vic a Moià i Calaf per Súria (BV-4316), al km. 8,200 a mà esquerra

Romànic
    La casa es troba practicament enderrocada
    Pilar Camañes

La porta estava feta a partir d'un arc de mig punt adovellat i amb una decoració dels batents feta amb tres peces metàl·liques, a cada batent de la porta, molt senzilles, formades per un parell de cintes, solcades per un nervi, les quals es juxtaposen i fan derivar els extrems, acabats en punta, vers els costats oposat. La finalitat d'aquesta decoració era lligar les parts dels batents.

Aquests elements metàl·lics, en la darrera visita, ja havien desaparegut.

La Domus de Torreferrada, com a masia, sembla tenir el seu inici cap al segle XVI, tot i que algunes evidències arquitectòniques són més antigues. La porta es considera de tradició romànica, moment en el que es data, i la decoració metàl·lica que l'acompanya, segons un estudi fet per l'arquitecte Josep Mª Pericas.