Pont Vell
Jorba

Sobre la riera de Rubió.
    Nucli urbà de Jorba.

Bo
    Entre 1985 i 1990 s’hi va dur a terme un projecte de consolidació, a càrrec de la Diputació de Barcelona.
    Fitxes A13 i AA9 Catàleg del POUM.
    6717 Inventari del patrimoni arquitectònic, 12193 Inventari del patrimoni arqueològic.
    Estructural
    Ajuntament de Jorba
    Xavier Bermúdez - iPAT Serveis Culturals

Està format per dos arcs idèntics de mig punt, de 3'25 m de radi, de 6’58 m d’ alçada sobre el nivell de la riera de Rubió.

Els arcs recolzen sobre un pilar central construït amb carreus ben treballats que disposa d'un tallamar de planta semicircular aigües avall, amb coronament cònic, i un altre de planta triangular aigües amunt, amb coronament piramidal. Els arcs descansen en sengles murs laterals que l'enllacen amb la riba. En el punt un es troben els arcs amb els murs hi ha dos contraforts a cada banda, en posició obliqua, que condueixen l'entrada i sortida de l'aigua.

L'intradós de les voltes està construït amb carreus posats de llarg i en filades. La resta de paraments són d'aparell regular, amb carreus col·locats al llarg i través i acompanyats de petites falques.

El passamà (en bona mesura afegit durant la intervenció de finals del segle XX) està constituït per grans pedres treballades de forma triangular que van de piló a piló; el coronament dels quals és una figura piramidal, que segueix el model del passamà. A la part baixa hi ha forats de desguàs.

Dues pedres del pont porten les dates de 1787 i 1789.

També és denominat Pont del comte d'Aranda.