Pont dels Ferrocarrils Catalans
Castellgalí

P.K. 55, sobre el riu Llobregat al Raval de Boades

Estructural
    FFCC Generalitat de Catalunya
    Cortés Elía, Maria del Agua

Pont format per tres parts ben diferenciades que salva el desnivell sobre el riu Llobregat per permetre el pas del ferrocarril. Les dues parts extremes són fetes d'arcades de pedra, mentre que el tram central consisteix en una important biga de ferro en gelosia de gran alçada i recolzada en el seu punt central sobre un tercer pilar de pedra. Als extrems de cada costat hi ha dos arcs fets de mamposteria de pedra, els més propers al riu de cada banda permeten el pas del camí per sota.

Té una longitud de 149 m i una alçada de 21,80 m.

La xarxa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va ser fundada per la Mancomunitat el 1918, per unir les ciutats més importants de Catalunya. El tram Manresa-Martorell de la Companyia General de Ferrocarrils Catalans (nom que rebia aleshores) i que passava pel terme de Castellgalí, es va inaugurar l'any 1924 tenint com a estació més propera la de Sant Vicenç de Castellet. Els treballs d'electrificació de la línia es van fer entre els anys 1926 i 1929.

Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, Generalitat de Catalunya, fitxa nº 30896. Inventari de Protecció del Patrimoni Cultural Europeu. Arxiu Històric d'Urbanisme, arquitectura i disseny. Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (1981).