Pont dels Catalans
Castellbell i el Vilar

BCIL -Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (2015)
    Estructural
    Companyia General dels Ferrocarrils Catalans (CGFG)
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Pont construït a la primera meitat dels anys 20 per la Companyia General dels Ferrocarrils Catalans (CGFG) per salvar el desnivell de la Riera de Marganell, just en el seu aiguabarreig amb el Llobregat, i la carretera C-1411a entre el Burés i Sant Cristòfol.
    Es tracta d'un pont de ferro sostingut per sengles pilars d'obra que donen la continuïtat a la via, amb arcs de punt rodó per on circulen vials secundarisi permeten la circulació de vehicles.

La línia ferroviària entre Martorell i Manresa fou inaugurada l'any 1924. Aquest tipus de pont era l'habitual en l'època i alguns han estat substituïts per ponts moderns com el que hi havia a Sant Vicenç de Castellet. Se'n conserva un d'igual a l'alçada de Boades.

BARTOLOMÉ, Florian (2003). Els ponts de Castellbell i El Vilar: Els ponts dels Ferrocarrils de la Generalitat; dins El Brogit, Periòdic informatiu de Castellbell i El Vilar, 266, març de 2003, pp. 11.