Pont del torrent d'Olost
Olost

Sector sud del terme municipal
    En el punt quilomètric 19'370 de la carretera C-154.

Els laterals del pont així com la part inferior, a la riera, s'han omplert de bardissa i vegetació.
    Generalitat de Catalunya. Dir. General de carreteres. Av. Josep Terradelles 2-6, 08029. Barcelona
    Jordi Compte i Marta Homs

El pont de la riera d'Olost es troba situat a la carretera C-154, a l'accés sud del nucli urbà d'Olost, salvant el pas de la riera d'Olost (també anomenada torrent o rec d'Olost). Es tracta d'un pont d'uns 23 metres de llarg, 6 metres d'amplada de pas i 4 metres d'alçada, construït amb maçoneria de pedra carejada i ben treballada. Presenta dos arcades rebaixades, emmarcades amb curtes dovelles, i unides per un pilar central d'extrems arrodonits. Les baranes de pedra van ser substituïdes per baranes de ferro galvanitzat.

La tercera imatge s'ha extret de l'Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Olost. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

El pont va ser construït a principis del segle XX, abans dels anys 20, ja que en una postal d'aquesta època el pont ja existia.

MESTRE, Pere (1998). Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Olost. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.