Pont del Tec
Montmajor

A prop de les Gorges del riu Tec, sota la casa Canals de Catllarí

XV-XVIII
    L'estat de conservació és molt dolent i està a punt d'ensorrar-se definitivament.
    Carta Arqueològica de Catalunya, nº 6462, any 1991
    Cortés Elía, Mª del Agua

Pont de característiques molt rudimentàries, de pedra, amb una llum màxima de 7 metres aproximadament coberta per un arc d'aspecte apuntat però que en realitat forma un angle de costats rectilínis. El parament està fet amb carreus desbastats, ajustats amb falques i aliniats amb filades sobreposades. L'arc està fet amb carreus disposats a plec de llibre, sota els quals s'observen les empremptes dels taulons utilitzats per fer l'encofrat. Té una alçada sobre el llit del riu d'uns 7 metres. Per arribar al pont s'ha d'anar a les Gorges del riu Tec agafant una pista des de Llinars de l'Aigua d'Ora que porta a Canasl de Catllarí. Sota mateix de la casa Canals de Catllarí es troba el pont, al que tambés es pot accedir seguint un camí que ressegueix la vall inferior de Sant Martí de les Canals de Catllarí.

El pont es construí per facilitar l'accès a la casa de Canals de Catllarí i a l'església de Sant Martí. Segons la Carta arqueològica del Berguedà la data inicial de construcció del pont és l'any 1453 i la data final 1789. Desconeixem en què s'han basat per establir les dues dates.