Pont del Rec
Santa Maria de Miralles

Al Camí de can Morgades entre la Riera de Miralles i la C-37 (entre els km. 50 i 51)

NNSS Ajuntament 2002
    Ajuntament de Santa Maria de Miralles
    F.Xavier Menéndez

Petit aqüeducte de conducció d'aigua. Construit amb maçoneria irregular de pedra i totxo. Travessa de forma aèria la Riera de Miralles, per sobre d'aquesta, a nivell del camí. Devia portar l'aigua des dels molins de la zona de la Françola (Molí de Dalt) cap a la zona de Sant Romà (Font de Sant Romà). Forma part del sistema hidràulic dels molins (fitxa 91)

El lloc ha estat desbrossat recentment (2017 o 2018) i ara es veu bé l'element. Foto 1: Foto facilitada per l'ajuntament el 2018, amb l'element net de vegetació. Foto 2: foto antiga IPAC (Foto Joan Tous 1982) en la que es veu la canal superior, Foto 3: Foto feta per l'autor Mapa 2015 (amb la vegetació cobrint l'element; no es podia apreciar la estructura).
    Hi ha un rètol de senyalització informativa instal·lat per l'ajuntament i per la Generalitat (Espai natural) titulat "aqüeductes i molins fariners". Segons aquest rètol, està documentat que aquest aqüeducte (del que es desconeix la cronologia) transportava aïgua a 4 molins de gra fariners: el Molí de Dalt (fitxa 16), el Molí de Baix (fitxa 11), el Molí Vell, i el Molí Nou.

Generalitat de Catalunya. Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya. L'Anoia. Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya Num. 7. DG Patrimoni Cultural Generalitat de Catalunya. Barcelona 1997 p. 221.
    Inventari del Patrimoni Cultural Immoble. Patrimoni Arquitectònic. Generalitat de Catalunya. Num. 6051 (Rev. 1991)