Pont del Marçal
Prats de Lluçanès

A 1500 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 2'400

Tot i algunes reformes modernes, es conserva la volta original.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Tipus de protecció: Integral
    Estructural
    Jordi Compte i Marta Homs

El pont del Marçal està ubicat al nord de la masia que li dóna nom, salvant el pas del rec de Generes, prop dels anomenats camps de l'horta, a l'extrem nord-est del terme municipal. El pont té una orientació de sud-oest a nord-est, ja que el rec de Generes prové del terme municipal de Lluçà seguint una direcció de nord-oest a sud-est fins arribar a la riera Lluçanès. Es tracta d'un pont de petites dimensions (uns 8 metres de llarg per 2'85 d'ample), format per una volta d'arc rebaixat que forma un sol ull amb els murs de càrrega de maçoneria de pedra. La part superior, situada poc més de tres metres per sobre del nivell del rec, ha estat reformada modernament amb formigó per assegurar la conservació del pont.

Tot i no tenir cap document que permeti conèixer l'any de construcció del pont, es pot datar el seu origen entre els segles XVII i XVIII, tant per la tipologia constructiva com pel fet que la seva existència podria estar lligada a la del molí del Marçal.