Pont de Tiana
Montgat

A la riera de Sant Jordi, entre els termes de Montgat i Tiana

Estructural
    Ajuntament de Montgat i Ajuntament de Tiana
    Marta Lloret Blackburn

Pont d'un sol tram que creua la riera de Sant Jordi venint de Tiana. Està format per un arc escarser de maó vist aplantillat, que es prolonga fins als brancals. Les parets són de pedra irregular unida amb argamassa. A banda i banda de l'arc del costat orientat a mar hi ha un petit contrafort de maó, que s'allarga pels costats amb un mur atalussat. Sobre el pont hi ha una plataforma de formigó afegida modernament, on s'hi han posat baranes de ferro.

El costat del pont encarat a mar pertany al terme de Montgat, mentre que l'altre és de Tiana.

El pont fou construït a principis del XX, probablement en motiu de l'obertura de la primera carretera que comunicava Montgat i Tiana. Fins aleshores, els tianencs i montgatins eren portats riera amunt per les tartanes conegudes com el Peralet i Lo Peral de Feliu Barbeta. A la zona propera al pont, dins el terme de Tiana, s'hi van localitzar restes d'estructures, d'una obra de canalització i d'un paviment d'opus signinum, datats d'època romana.