Pont de Malafogassa
Vilanova de Sau

BCIL. 23 de desembre de 2010. DOGC núm. 5716
    Estructural
    Joan Casas Blasi

Pont situat sobre la Riera Major, forma part de l'antic camí Ral de Vic a Girona.
    És un pont construït en pedra. Forma dues arcades desiguals, la primera és per on passa la riera, i és més elevat.
    El segon és sense finestres o arquets i d'esvelta figura.
    Els arcs es troben acabats amb carreus de pedra ben escairats.
    També presenta una barana de pedra i la zona de pas es troba acabada amb grans lloses i blocs de pedra.
    Fins no fa massa encara circulaven vehicles, tan mateix des de que es prohibí el seu pas, la riera es creua per una passarel·la de formigó.

El pont de Malafogassa fou construït pels vols del 1498 essent-ne el seu mestre constructor Pere Folgueres de Sant Andreu de Bancells. Varen contribuir a les despeses del seu cost els veïns de Vilanova de Sau de Sant Andreu de Bancells, de Catanyadell i de Querós. Així consta per una talla o contribució als feligresos de dites parròquies del 25 de gener de 1498.

Fitxa de Patrimoni Arqueològic i Arquitectònic de Vilanova de Sau. Servei d'Arqueologia i Paleontologia de Catalunya. Generalitat de Catalunya.
    ORRA, Joan. Recull de l'Arxiu Episcopal de Vic. Inèdit. Vilanova de Sau. Inèdit.