Pont de la Torrentera
Sant Julià de Cerdanyola

Camí de l'Esquerrà abans d'arribar al Collet

Estructural
    Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola
    María del Agua Cortés Elía. OPC

El pont de la Torrentera permet salvar el pas del torrent de Cerdanyola al pas del camí de l'Esquerrà que transcorre des de Cerdanyola fins al Collet de Guardiola. És un pont d'un sol arc de mig punt, tot de pedra seca i unida amb morter de calç.

El camí de l'Esquerrà, també conegut com camí antic de Bagà, era l'antic camí que comunicava de Sant Julià de Cerdanyola amb el nucli de Guardiola. Baixava per sota el poble, travessa el torrent de Cerdanyola, puja al santuari de les Esposes i després segueix baixant per la baga fins a la Ribera, on hi ha el pont de la Torrentera, fins arribar al pla que forma la confluència del Llobregat amb el Bastareny, on actualment hi ha el nucli de Guardiola de Berguedà.