Pont de la Rovira
Rupit i Pruit

Riera de Pinós - Pruit
    Emplaçament
    A la banda de llevant de la masia de la Rovira, damunt de la riera, prop de les restes de la Rovira vella

42.05098
    2.46333
    455590
    4655576
    08901 - 103
    XIV-XVII
    Cobert d'abundant vegetació.
    Estructural
    Adriana Geladó Prat

Pont aïllat que salva el desnivell de la riera de Pinós o Rocallisans, en el traçat de l’antic camí ral de les Viles al coll de Pruit i Falgars. Està format per un arc rebaixat lleugerament apuntat, bastit amb pedra sense treballar disposada a sardinell. L’estructura es recolza, per la banda de llevant, a la roca natural de la zona, mentre que la banda de ponent està bastida amb pedra de diverses mides, disposada de forma regular. La part superior o tauler no presenta cap paviment i està formada pel mateix camí.

PARÉS I GANYET, Quirze (1985). La despoblació rural i les masies del Collsacabra. Barcelona: Fundació Salvador Vives Casajuana, p. 375, 492.