Pont de can Rovira Vallirana

Carretera N-340, km. 1234-1235 - Torrent de can Rovira
El darrer pont del nucli urbà, prop de l'hostal del Xipreret i sota la masia de can Rovira

Estructural
Administració General de l'Estat (AGE)
Adriana Geladó Prat

Petit pont aïllat que presenta un sol arc de mig punt bastit amb maons disposats a sardinell, amb l'estructura bastida en pedra de mida mitjana disposada en filades. La banda de tramuntana està reformada, amb el torrent canalitzat. A la banda sud es conserva un contrafort de pedra atalussat al costat de l'obertura.La part superior o tauler està format pel propi paviment de la carretera, delimitat amb baranes de ferro.

Al final de la guerra Civil, durant la retirada de les tropes republicanes, es va donar l'ordre de fer volar tots els ponts de la carretera per dificultar el pas dels enemics i afavorir la retirada. Molt probablement aquest pont també fou volat.

AMICS DE VALLIRANA (2007). La Vallirana del segle XX. Imatges i Memòria. Vallirana: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, p. 28, 219. OLLÉ, Francesc (2014). Episodis de guerra, entorn de pau. La Vallirana dels anys trenta. Vallirana: Nèctar editorial, p. 106.