Pont de Can Panxampla
Sant Pere de Ribes

Carretera C-246a

Regular
    Ha estat ampliat amb una estructura encofrada de formigó i s'hi han fet nombroses pintades vandàliques.
    Estructural
    Diputació de Barcelona. Rbla. Catalunya, 126, 2a. Edifici Can Serra. 08008 Barcelona
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Pont de tres trams que salva la riera de Ribes al seu pas per la carretera C-246a. És fet de maçoneria i consta de tres arcs rebaixats ceràmics a la part central, que es prolonga pels costats amb quatre arcs de mig punt ceràmics. Ha estat ampliat amb una estructura encofrada de formigó, quan també es va refer el tauler.

Segons consta en el llibre d'Apeo de l'any 1847, la masia de Can Panxampla pertanyia a Francisca Raventós de Sitges. El pont va ser construït més endavant, durant l'any 1879.

CUADRAS, J.M. (1999). Coneguem el nostre terme i les masies: caminades per Ribes i el Garraf. Sant Pere de Ribes: Els Xulius.