Plataners de la Coma de sant Jaume
Moià

Vers el sud de la vila - Km. 36 de la C-59 en direcció a Barcelona
    A la Coma de Sant Jaume

Ordenança fiscal, 32, 2011
    Cristina Casinos

Conjunt de plataners format per 44 exemplars corpulents i de capçada ampla situats als marges del camí de terra que porta al mas de Sant Jaume de la Coma. Gairebé tots els exemplars tenen una alçada de 10-12 m aproximadament. Els troncs són drets i cilíndrics, d'escorça prima i grisa. Fan uns 1,5 m de perímetre aproximadament. Les fulles són grans amb tres o cinc lòbuls dentats. Els arbres ja tenen fruits, petits i nombrosos agrupats generalment de dos en dos en forma de cirera. Tots estan sans.

Són arbres que poden tenir una capçada ampla que pot arribar als 40 m. Al fer molt bona ombra i suportar la pol·lució atmosfèrica han estat plantats a prop de camins i carreteres rurals i urbanes.

Anomenat "Platanus Hybrida". És un arbre caducifoli que pot viure alguns segles.

Ajuntament de Moià (2008); Ordenança fiscal núm. 32 - Reguladora de l'arbrat i recursos vegetals aprovada pel Ple en sessió celebrada a Moià el 23 de desembre de 2008. Art. 12 Disposicions Finals. Annex I. Pag. 234. Moià