Pi de la Coma de sant Jaume
Moià

Entrant al camí de la Coma de Sant Jaume està situat a l'esquerra.

Espècimen botànic
    Ordenança fiscal, 32, 2011
    Cristina Casinos

Pí pinyoner a prop del mas de la Coma de Sant Jaume, a uns 30m de distància de l'alineació de plàtans de la Coma de Sant Jaume. Situat a 1,5 m de la carretera C-59. Es tracta d'un arbre perennifoli amb fulles dobles amb forma d'agulla que oscil·len entre 10-20 mm, de color verd-blavós de mida mitjana. La capçada té la forma típica de copa ample. El tronc fort i robust d'1,5 m de perímetre, aproximadament, té l'escorça esquerdada en grans plaques vermelloses típiques del "pinus". Encara no té fruits.

A uns quatre metres d'ell hi ha un segon pí i davant d'aquests dos, a l'altra banda de la carretera un tercer també de grans dimensions.

Anomenat "Pinus Pinea" de la familia de les pinàcies, és un arbre típic de clima mediterrani. Pot arribar fins als 500 o 600 anys d'edat.

Ajuntament de Moià (2008); Ordenança fiscal núm. 32 - Reguladora de l'arbrat i recursos vegetals aprovada pel Ple en sessió celebrada a Moià el 23 de desembre de 2008. Art. 12 Disposicions Finals. Annex I. Pag. 234. Moià