Plans de la casa de les Vídues
Veciana

Sant Pere del Vim
    En un marge del camí que va a la Plana de les Viudes

XI-XII
    Dolent
    Les diferents ampliacions del camí i l'erosió fan difícil la identificació de les antigues troballes.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Veciana (2007)
    Si (CC.AA, 4789)
    08298A001000580000IA
    Jordi Montlló Bolart

En el marge dret del camí que surt de la Carretera C 1412a, a Sant Pere del Vim, en direcció ponent i que mena al Pla de les Viudes i a Veciana, en una zona on hi ha una gran concentració de roques de gres, es va documentar una sepultura de lloses. Només en conservava dues a la zona dels peus, una de lateral i la de tancament. També es veia l'empremta d'una tercera en el lateral nord. De la resta de la sepultura no en quedava res, va ser destruïda per la màquina que va ampliar el camí.
    En l'interior de la tomba només es va documentar algunes restes antropològiques molt fragmentades. Malgrat l'escassetat de dades, els autors de la carta arqueològica classifiquen aquesta sepultura per les seves característiques generals com del tipus III A de Zamora i la situarien en una cronologia entre els segles XI i XII

Els materials estan ubicats al Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.

Jaciment descobert pels membres de la Secció d'arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada, el març de l'any 1991.

FARRÉS i BORRA, R i SERRA GARCIA, J. (1992) Dues noves sepultures alt medievals a la comarca de l'Anoia; dins Estrat, núm. 4 Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada, Secc. d'Arqueología; pàgs. 83-86.