Jaciment de Sant Pere des Vim
Veciana

Sant Pere del Vim, Ctra. C-1412z
    Al peu de la ctra., en un tall que hi ha al sud del nucli de Sant Pere

IX-XII
    Regular
    la construcció de la carretera en va malmetre una part i la resta es desconeix el seu estat de conservació perquè no s'ha fet cap excavació arqueològica.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Veciana (2007)
    Si (CC.AA, 4790)
    08298A001000430000IK
    Jordi Montlló Bolart

Materials arqueològics trobats en un tall, al peu de la variant de la carretera C 1412a, segurament posats al descobert durant la seva realització, han permès identificar un possible establiment alt medieval, relacionat amb el nucli de Sant Pere i l'església romànica, però també amb la construcció del jaciment de Cal Pallerols.
    Els materials es van localitzar en un estrat molt concret d'un gran paquet sedimentari, just per sota de les primeres cases del nucli de sant Pere del Vim, i a prop d'unes grans roques de gres seccionades pels treballs de construcció de la carretera. Es tracta de ceràmica, restes òssies i petits còdols de riu. La ceràmica correspon al tipus de cuita reductora d'època alt medieval, amb una única forma (vora de tapadora). Per les seves característiques, sembla tractar-se d'un abocador d'algun tipus d'hàbitat situat on s'aixequen les cases actuals, que demostrarien una continuïtat en l'hàbitat d'aquest nucli.

Els materials es troben al Museu Comarcal d'Igualada.

Identificada pels membres de la secció d'arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada, el 25 de novembre de 1991.