Plaça de Santa Llúcia
Taradell

XVI-XXI
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Plaça formada a l'entorn de la capella de Santa Llúcia, delimitada pels carrers de Sant Sebastià i de Vic a ponent i la plaça d'en Gili a llevant. És de traçat irregular, amb edificacions construïdes a banda i banda de la capella, la majoria de les quals de tres nivells d'alçat i dues o tres crugies. Les cases més antigues, con són Can Zic, Ca la Viveta, Can Mirambell i Can Prunes, entre d'altres, estan obertes amb portals d'arc pla de pedra carejada o bé d'arc de mig punt adovellat, amb finestres també d'arc pla de pedra carejada als pisos. El tractament dels murs és en algunes cases arrebossat i en d'altres amb pedra vista. En un extrem de la plaça, encarat a Can Capellà hi ha un monòlit dedicat a la pagesia, i al costat de la capella n'hi ha un altre dedicat a la pau i expressió de llibertat.

SOLAGRAN, S. (2010). Els carrers de Taradell. Prats de Lluçanès: Editorial Cal Siller.