Placa de l'Ateneu
Sant Hipòlit de Voltregà

Carrer del Bisbe Morgades, 1
    Al vestíbul de l'edifici

Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà
    Adriana Geladó Prat

Placa commemorativa instal·lada a l'interior del vestíbul de l'edifici, al mur de migdia de la construcció. Es tracta d'una placa rectangular de marbre, gravada amb lletres negres i amb la següent inscripció: "AQUESTS LOCALS FOREN LA SEU DE: / "SOCIETAT CORAL VOLTREGANESA" / "LA FRATERNAL VOLTREGANESA" / "CASINO OBRERO DEMOCRÁTICO-LIBERAL" / "ATENEU OBRER CULTURAL" / AGRAÏM A: / "COOPERATIVA L'ESPERANÇA" / I / "UNIÓ DE COOPERADORS" / LA CESSIÓ DELS SEUS LOCALS AL POBLE. / SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ / 1991". L'emmarcament, de pedra, està decorat amb sanefes i motius florals. Tant a la part superior com a la inferior hi ha dos rombes centrals, el de dalt amb l'escut de la vila.

La placa commemora les entitats que antigament havien tingut la seu social en aquest edifici, des de finals del segle XIX i fins a mitjans del segle XX.

SERRALLONGA, J.; CROSAS, C.; CASAS, P.; SERRA, L. (2014). Sant Hipòlit de Voltregà, l'empenta d'un poble. Vic: Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, Eumo Editorial, Museu del Ter, p. 34.