Placa d'agraïment a Sebastià Oller
Moià

Porta d'accés a la Cova del Toll

XXI
    Ajuntament - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
    Cristina Casinos

Placa de metacrilat d'uns 40 x 30 cm, aproximadament, en agraïment al Sr. Sebastià Oller pel mecenatge dels treballs arqueològics i d'estudi durant els anys 50 a les coves del Toll. A la placa es pot llegir: "Al Sr. Sebastià Oller i Colomer/Principal impulsor de les excavacions de les Coves del Toll/ i als altres col·laboradors/la vila de Moià els expressa el seu agraïment en el cinquantenari de l'inici de les exploracions/Ajuntament de Moià/Patronat de Museus de Moià/ 6-X-2002".

Sebastià Oller va ser el mecenes que va subvencionar els treballs arqueològics a les coves del Toll i Toixoneres durant els anys 50, i es va preocupar per mantenir les restes en bon dipòsit a l'antic Museu Arqueològic de cal Cristo (actual biblioteca).