Placa commemorativa als caiguts
Sant Pere Sallavinera

Plaça Major. Nucli Sant Pere Sallavinera

Ajuntament Sant Pere Sallavinera
    Núria Cabañas

Placa commemorativa als caiguts situada a la façana de tramuntana de l'església parroquial de Sant Pere Sallavinera. És una placa de marbre que fa referència a civils caiguts del bàndol franquista de la Guerra Civil Espanyola. A la placa s'hi llegeix: 'CAIDOS POR DIOS Y POR LA PATRIA. 1936-1939. RDO NICOLAS PANADES MAS, JOSE SAPERA FORNELLS, JOSE BACARDIT RAURICH, TERESA VIÑASLS PINTO'

La Guerra Civil Espanyola va ser un conflicte bèl·lic que va tenir lloc a espanya entre el 1936-1939 i que va enfrontar el govern de la Segona República (d'esquerres) contra organitzacions i les forces nacionals i de dretes, dirigides pel general Francisco Franco. La victòria fou pel bàndol nacional que va instaurar el règim dictatorial controlat pel general Francisco Franco.
    Aquest fet va ocasionar que en molts dels municipis es dugessin a terme nombrosos monuments a la figura del general i als caiguts del bàndol franquista.