Casa de l'estació
Sant Pere Sallavinera

Tros de l'estació. Nord del nucli de Sant Pere Sallavinera
    A la dreta de la carretera BV-3051, després del Km 1

Núria Cabañas

La casa situada darrera l'estació de Seguers - Sant Pere Sallavinera es troba situada al nord del nucli urbà de Sant Pere Sallavinera. Es tracta d'un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana i consta de planta baixa i primer pis. Al frontis s'hi obre un portal d'arc de mig punt i dues finestres a nivell de planta baixa i tres finestres d'arc de mig punt a l'alçada del primer pis. A la façana de tramuntana s'hi adossa un segon cos, de dimensions més reduïdes, de planta quadrada amb la coberta a una vessant. Al frontis s'hi obre una porta en arc rebaixat amb una finestra i a nivell del primer pis dues balconades amb barana de ferro.
    Els murs estan arrebossats i la part inferior presenta un sòcol, també arrebossat. Tots els tancaments són de fusta i pintats de tonalitat vermellosa.
    Tota la finca està envoltada d'una zona enjardinada ballada mitjançant una barana de ferro.

Altres noms: Cal Maurici

L'edifici fou construït entorn l'any 1860, quan es va posar el servei el tram de Manresa a Lleida juntament amb l'estació dels Seguers.

Butllatí informatiu municipal 2011. Sant Pere Sallavinera. Núm 4.