Placa a Joaquim Folguera
Santa Coloma de Cervelló

National Monument Record
    Monument
    BCIN 1876-CH-EN
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

A la façana principal de la seva casa natal, hi ha la placa que commemora el naixement del poeta. És feta de pedra, amb aboixardat i on es llegeix " Al poeta Joaquim Folguera i Poal que nasqué en aquesta casa el dia 24 d'octubre de l'any 1893. Colònia Güell 3 -V-1986". Per sobre d'aquesta placa, a la part inferior dreta, n'hi ha una altra de petita, feta de granit i on hi ha gravat "Congres internacional de la llengua Catalana, MCMVI i un 86 a la part inferior"

Situada a la casa de naixement del poeta.

Fill de l'industrial Manuel Folguera i Duran i de la Madrona Poal i Coret, va néixer el 24 d'octubre de 1893 a la Colònia Güell. Fou oeta i crític literari. Una greu malaltia invalidant l'obligà a abandonar els estudis d'enginyeria i aleshores intensificà la dedicació a la literatura, en la que destacà per una intel·ligència i una cultura realment excepcionals. Va ser redactor del Diari de Sabadell, cofundador i redactor de La Revista i va col·laborar a Trossos i a Un enemic del poble. La biblioteca de la colònia porta el seu nom, i a banda té un carrer a la mateixa Colònia, té una Plaça al barri de Sant Gervasi de Barcelona i un Carrer a Sabadell.

PADRÓ I MARGÓ, Josep; CASALS COLL, Josep (2002) La Colònia Güell. Industria, arquitectura i societat. Angle editorial.