Pla de les Botges
Castellbell i el Vilar

Veïnat de Sant Cristòfol

diversos propietaris
    Jordi Montlló i Laura Bosch

El Pla de les Botges és una zona situada en el veïnat de Sant Cristòfol, entre el torrent del Carner a llevant i el Torrent de la font del Tatxot. S'hi accedeix des del camí que mena al Carner per una pista de terra que acaba en un cul-de-sac. A l'esquerra del camí hi trobem diverses cases construïdes entre els segles XVIII i XIX. Les més característiques són cal Fuster, ca l'Agustí, cal Tinet, cal Sort o cal Termenals. D'altres només se'n conserven algunes restes, com la tina de cal Perrotet. A continuació d'aquestes s'han construit xalets moderns sense respectar la tipologia constructiva de les cases precedents.

En diuen Pla de les Botges perquè segons ens van informar alguns veins, en aquest lloc hi creixia la planta Botja d'escombres (Dorycnium pentaphyllum). És una mata grisa d'entre 20 i 150 cm d'alt i que s'havia utilitzat, fins no fa tant, escombres. Floreix del maig a agost i la seva mel és molt apreciada.