Pica beneitera localitzada al mur nord de l’església del Santuari de la Mare de Déu dels Tossals
Capolat

XVII - XVIII
    Cultural
    Museu Comarcal de Berga (Carrer de la Mare de Déu dels Àngels, nº 7, 08600 Berga
    Rosa Soler Acedo - Societat d'Arqueologia del Berguedà.

Recipient compost d’un tronc d’esfera de bases paral·leles i un apèndix només desbastat per encaixar-lo a la paret. Presenta un buidat polilubolat a l'interior.

Es va trobar a l’enderroc de la nau de l’església en el decurs de la primera campanya d’excavacions al Santuari l’any 2006. L’existència d’un forat en el mur nord molt a prop d’on es va trobar fa pensar que estava situada en aquest mur.

CASCANTE, P.: "Memòria de la primera campanya d'intervenció arqueològica portada a terme al santuari de nostra senyora dels Tossals (Capolat - Berguedà). Societat d'Arqueologia del Berguedà SAB (21 juny-11 agost 2006). Nº 7871/(3 vols.)