Pica baptismal de la Mare de Déu del Puig del Ram
Veciana

Església de Sant Mus de Cànoves
    Cànoves (Vallès oriental)

Restaurada l'any 1970
    Bisbat de Terrassa
    Jordi Montlló Bolart

Pica de pedra de secció circular decorada externament amb relleus formant ondulacions, semblants a les petxines Cardium edule. Sostinguda per uns peus de forja fets expressament per aguantar-la després de la restauració que se li va fer.

Tot i ser la pica del santuari de la Mare de Déu del Puig del Ram, es troba a l'església de Sant Mus de Cànoves. El motiu és que entre 1950 i 1960, es van fer obres al santuari i la pica es va llençar turó avall perquè estava trencada, i va ser substituïda per una més moderna, que és l'actual. L'any 1970 una antiga veïna de Segur, que hi va ser batejada las va recollir per donar-li un destí més digne. Després de restaurar-la i fer-li fer uns peus de forja, la va instal·lar a la nova ubicació i va poder batejar els seus tres nets.

ANDREU CABALLERIA, Montserrat (2003). Segur, un poble amb passat i amb futur. Inèdit.