Pica baptismal de la capella de La Pineda
Avinyó

Neoclàssic
    Està a l'aire lliure i això aguditza el risc.
    Bisbat de Vic C/Sta. Maria, 1 08500 - Vic
    Marc Cucurella Pinilla

Pica baptismal situada a l'exterior de la capella, composta d'un sol bloc de pedra que es dividiria en la part de la pica i la part del carreu per poder inserir la pica a la paret.

Aquesta capella s'erigí en una de les reformes de la llar, segurament als voltants del segle XVIII quan la creixença econòmica permeté a la majoria de propietaris de reformara i millorar els antics masos; així part de les reformes van ser incorporar una petita capella al lateral de migjorn del mas.

- GAVÍN, Josep m. Inventari d'Esglésies, vol. V (Bages), 1979, Artestudi Edicions, Barcelona, pàg. 28.
    - TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.