Pi ver de Can Comas
Torrelavit

Can Comas
    Al camí de can Comas al Molí de Ribalta

Espècimen botànic
    Marta Rodríguez

Exemplar de pi ver o pinyoner (Pinus pinea), arbre que pot arribar a tenir uns 20-25 metres d'alçada, i que es caracteritza per tenir la llavor comestible: el pinyó. L'alçada aproximada d'aquest exemplar es situa entre els 25 i els 30 metres; presenta un tronc amb l'escorça d'un marró rogenc molt gruixuda que es bifurca en diversos brancatges, i presenta una capçada en forma de para-sol, densa i d'un verd intens. La seva capçada és uniforme i esvelta. Fulles de fins a 20 cm de llarg, agrupades de dues en dues com la resta de pins autòctons.

L'equip elaborador del Mapa de Patrimoni no ha pogut accedir al bé per estar situat en un emplaçament de difícil accés.

LLORAC I SANTIS, Salvador (2003): "Torrelavit. Ahir i avui d'un poble del Penedès". Edita: Ajuntament de Torrelavit, p. 160.