Pessebre vivent
Martorelles

A la pineda que hi ha sobre el carrer de Pompeu Fabra

XX-XXI
    Ajuntament de Martorelles. Plaça de l'Ajuntament, 1
    Marta Lloret Blackburn

El pessebre vivent de Martorelles es representa cada any a la zona dels Pins d'en Rabassa, entre el 20 de desembre i el 6 de gener. El visitant fa un recorregut aproximat d'un quilòmetre, al llarg de qual veu representades escenes relacionades amb el naixement de Crist. Els personatges van vestits de l'època i relaten textos bíblics, acompanyats de música, efectes especials i pirotècnia. En moltes escenes, es fa participar al visitant, i en acabar se'l convida a un petit mos i un glopet de vi.

L'antecedent del pessebre vivent de Martorelles és la representació de l'Anunciació i del Naixement que es feia a Santa Maria de Martorelles i a Sant Joaquim. El pessebre que coneixem el va començar a organitzar la Joventut Sardanista. Entre els anys 1976 i 1982, el pessebre vivent es feia a la Plaça Espanya, i entre el 1983 i 1992, a la zona de la font de Can Camp.

MILÀ, F. i J. (2006). Martorelles: la fe d'un poble. Santa Coloma de Farners: Editorial La Trona.