Armats de Martorelles
Martorelles

Martorelles

Ajuntament de Martorelles. Plaça de l'Ajuntament, 1
    Marta Lloret Blackburn

Els armats de Martorelles participen en molts dels esdeveniments culturals del municipi, especialment al voltant de la Setmana Santa. Es tracta d'una formació d'homes vestits de soldat romà, que desfilen pels carrers repicant els tambors i les llances amb el terra, en representació dels soldats que custodiaven Jesucrist. El dissabte abans de Rams, després de la missa solemne a Sant Joaquim, es nombra l'abanderat que portarà la bandera dels Armats de Martorelles en les processons. El vespre de dijous Sant desfilen en la processó del Silenci, i el divendres Sant al matí fan el Via-Crucis pels carrers de Santa Maria de Martorelles.

Les fotografies s'han tret de la pàgina web dels Armats de Martorelles.

La Joventut Sardanista de Martorelles (abans Agrupació Sardanista) va crear la secció de la confraria dels Armats de Martorelles l'any 1983. En un primer moment col·laboraven en el pessebre vivent, que estava situat a la zona de la font de Can Camp. Més endavant, van passar a participar en d'altres activitats, ja sigui en actes cultural del poble, com en trobades arreu del país.