Penyes de can Rovira
Vallirana

Can Rovira - Turó de cal Beco
    A ponent del nucli urbà, entre can Rovira i les Casetes Montané

Adriana Geladó Prat

Penyes situades a la banda de ponent del nucli urbà. La zona on s'estenen aquestes formacions està delimitada per la finca de can Rovira, a llevant, passant pels contraforts del turó de cal Beco fins a la pedrera de cal Garcia, a les Casetes Montané. Es tracta d'una zona de cinglera carstificada d'alt interès geològic, que forma un conjunt d'esquerdes catalogades tant pel seu interès espeleològic com d'escalada. La zona està envoltada d'un paisatge d'estructures de pedra seca característic de la zona fins a principis del segle XX, tot i que actualment, bona part resta amagat per l'abundant vegetació que cobreix la zona.

MARGALL, M.; MIRALLES, J. (2016). Diagnosi dels espais lliures-Municipi de Vallirana. Informe tècnic. Barcelona: [Diputació de Barcelona, Inèdit], p. 40-41.