Pedró del Verdaguer
Malla

Camí de missa

Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

El pedró del Verdaguer està situat a peu del camí de missa, en una zona boscosa que antigament oferia vistes sobre la plana. Es tracta d'una estructura formada per una base vertical de pedra sobre la qual hi ha fixada una llosa horitzontal. Al centre hi ha les restes del suport de la veracreu metàl·lica, que es col·locava durant la benedicció.

Antigament, el dimarts de Pasqua s'anava en processó als pedrons del Verdaguer, de la Coma, de Masferrer, de l'Albanell i del Ricart, per a demanar protecció divina sobre les collites i el terme. Durant el ritual s'hi col·locaven unes tovalles on es beneïa l'aigua amb fulles de llorer i s'escampava simbòlicament entorn seu. Actualment només es conserva el pedró del mas Verdaguer, on s'hi guardaven les estovalles i la creu.