Pedró de Sant Isidre
Sant Boi de Lluçanès

Sector central del terme municipal
    A 850 metres per pista forestal de la carretera BV-4608, punt quilomètric 2'500

Presenta escrostonament i erosió en l'arrebossat.
    Jordi Compte i Marta Homs

El pedró de Sant Isidre es troba situat en un punt elevat al nord de la masia del Vilar i a l'est del roure de la senyora. S'accedeix al pedró a través d'una escalinata formant sèries de tres graons agrupats i una baixa barana. Al capdamunt hi ha una petita plaça envoltada per una barana de fusta i al centre hi ha el pedró. Es tracta d'una estructura de planta quadrada de 120 x 120 centímetres i un cos de 2'20 metres d'alçada coronat amb una teulada piramidal amb una creu al capdamunt. Els murs són de maçoneria de pedra totalment arrebossats i presenta decoració de fris dentat i cantonades amb formigó imitant les cantonades diferenciades de pedra. A la banda sud s'obre una capelleta de quart d'esfera decorada amb emmarcaments de formigó imitant pilars de pedra i arc de mig punt. Sota la capelleta hi ha una placa amb la següent inscripció: S. ISIDRO LLAURADOR SIAU NOSTRA LLUM, PROTECTOR I GUIA. J.V.P 15-05-47.

A Sant Boi de Lluçanès hi ha una ruta que ressegueix els pedrons del municipi: "Descobrim els pedrons". Aquesta ruta, de 8 quilòmetres està senyalitzada amb senyals blancs i verds i dóna a conèixer els 5 pedrons que hi ha a Sant Boi: Pla Ballester, Sant Isidre, l'Àngel de la Guarda, Lourdes de Codines i Sant Baldiri.

El pedró dedicat al patró dels pagesos va ser construït a mitjans del segle XX pel propietari del Vilar i alcalde de Sant Boi, el Sr. Pepito.

SELVA, Pere (1999). Topònims de Sant Boi de Lluçanès. Ajuntament de Sant Boi de Lluçanès.
    Fulletó: Descobrim els Pedrons. Ajuntament de Sant Boi de Lluçanès