Pedrera del passeig de les Flors Vallirana

  Baix Llobregat
  Passeig de les Flors - Urbanització de can Rovira
  Delimitada entre el parc dels Ocells i el carrer de Velázquez
  230m

  Coordenades:

  41.38495
  1.92759
  410335
  4582046
  08295-692
  Patrimoni immoble
  Obra civil
  Contemporani
  Popular
  XIX-XX
  Regular
  Coberta de vegetació.
  Inexistent
  Fàcil
  Sense ús
  Privada
  Ref. Cad.: 0422810DF1802S
  Adriana Geladó Prat

  Explotació geològica urbana actualment en desús. Geològicament parlant el terme de Vallirana té dues zones ben diferenciades: el sector muntanyós (unitat Garraf-Ordal) i el sector de la vall del Llobregat (condicionat per la falla del Llobregat). Dins del terme bàsicament afloren les argiles, els gresos (roques d'origen sedimentari) i els diferents nivells de calcàries i dolomies, amb petits afloraments de guixos rosats, que han caracteritzat el perfil del terme.

  Les característiques geològiques del municipi han fet que l'extracció de la pedra fos una de les principals activitats econòmiques al llarg del temps. Una part molt important de la població treballava tant a les pedreres com als forns de calç i a les mines. La pedra autòctona (sobretot calcària) era idònia per donar-li un ús industrial. Aquesta pedrera era propietat de l'empresa Fill de Fernando Roca, el qual tenia la fàbrica a Quatre Camins i disposava de vagonetes per fer el transport.

  AMICS DE VALLIRANA (2007). La Vallirana del segle XX. Imatges i Memòria. Vallirana: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, p. 93. OLLÉ DORCA, Francesc (2010). "El treball de la pedra a Vallirana". Materials del Baix Llobregat, 6, p. 68-69.