Pedrera de la Serreta
Capolat

Berguedà
    Molt pròxima de l'església de Sant Andreu de Farners, de la qual parròquia formava part. Es troba a la zona oriental del municipi.
    Està situada molt a prop d'una pista de terra que s'agafa al km 17 de la BV-4241.

42.088780323056
    1.7817487443618
    399247
    4660351
    08045 - 105
    Molt poc visible per la vegetació.
    08044A004000160000SH
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

La pedrera de la Serreta és un aflorament rocós de pedra sorrenca que permet l'extracció de lloses amb facilitat. Actualment, però, no són visibles signes antròpics que es poden veure en altres pedreres, com per exemple les tasconeres.

Al llarg de la història ha estat comú que les masies utilitzessin afloraments de roca pròxims per la construcció i reparació de les cases i edificis annexes. La pedra sorrenca és una de les més fàcils de tallar i més abundants al Berguedà, per la qual cosa sempre ha estat molt usada en la construcció.

Aquesta pedrera probablement va ser emprada ja al llarg del segle XVIII, moment en el qual es va construir la casa de la Serreta.