Pedrera de can Campanyà
Castellbisbal

Terme de Castellbisbal (08755 Castellbisbal)
    Emplaçament
    Al final de l'Avda. Gayarre, abans d'arribar al pont del torrent de Can Campanyà,el solar a la dreta

41.48462
    1.99268
    415906
    4593046
    08054-97
    I-XX
    Presència de la vegetació deslluieix la interpretació de l'espai
    CC.AA 14076
    6033311DF1963S
    Raquel Valdenebro Manrique

Antiga pedrera i lloc d'extracció de pedra. S'observa actualment el tall vertical en el terreny en forma ondulada, molt malmès i recobert de vegetació en alguns trams. La part superior de la pedrera es troba actualment construïda impedint encara més l'apreciació del jaciment. La seva extensió és variable, ja que la vegetació actual no permet delimitar el començament i el final del tram de paret explotat. L'alçada del tall vertical també varia segons els trams, i va des de 1,5 a 6 metres, depenent de la zona. El tipus de material extret es correspon a pedra calcària.

Molt possiblement es tracta d'un lloc d'extracció de pedra utilitzat al llarg de diversos períodes històrics. L'estudi dels morters i estudi petrogràfic dels materials lapidis del jaciment de Can Pedrerol de Baix indiquen que el material de construcció podria haver estat extret d'aquesta pedrera, però segons informació oral procedent d'alguns veïns de Castellbisbal, el jaciment fou aprofitat ocasionalment fins a començaments del segle XX.

AA.DD. Memòria anàlisi morters i estudi petrogràfic materials lapidis de Can Pedrerol de Baix (Castellbisbal), 2004.