Passera de Mas Parera
Santa Susanna

  Maresme
  Riera de Santa Susanna
  Emplaçament
  Al marge esquerra de la riera de Santa Susanna, a prop del nucli urbà.
  10

  Coordenades:

  41.63732
  2.70906
  475769
  4609550
  Número de fitxa
  08261 - 160
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Any
  1932
  Estat de conservació
  Regular
  Només es conserva a la banda oriental de la riera.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  08261A003001070000AB
  Autoria de la fitxa
  Marc Bosch de Doria

  Passera per creuar la riera de Santa Susanna mitjançant una escalinata feta de maons i base de pedra. Segons fonts orals, al replà de la meitat de l'escalinata s'hi recolzava una plataforma per creuar la riera. El suport de la banda occidental ha desaparegut a causa de les obres d'urbanització i reforçament de la riera amb grans blocs de pedra de granit. A l'escalinata s'hi accedeix a través d'una obertura d'un mur de contenció que protegia el Mas Parera i els seus horts de les torrentades. L'obertura té uns brancals de maons, amb un encaix per col·locar-hi una fusta, en cas de crescuda de la riera. La paret és de pedra i calç, amb l'acabat arrebossat i es conserva una cartel·la estucada amb l'any de construcció (1932).

  Històricament era el pas a peu dels habitants del marge oriental de la riera cap al nucli urbà de Santa Susanna, que pujaven per un camí paral·lel a la riera i accedien a les escales de la passera per creuar-la. Segons s'observa al mur de contenció, és una construcció de l'any 1922.

  Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Santa Susanna (El Maresme). Direcció General del Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya.
  MASSONS, J.M. (2000). Història de la vila de Santa Susanna. Ajuntament de Santa Susanna: Santa Susanna.