Passera de Mas Parera
Santa Susanna

Riera de Santa Susanna
    Al marge esquerra de la riera de Santa Susanna, a prop del nucli urbà.

Només es conserva a la banda oriental de la riera.
    Marc Bosch de Doria

Passera per creuar la riera de Santa Susanna mitjançant una escalinata feta de maons i base de pedra. Segons fonts orals, al replà de la meitat de l'escalinata s'hi recolzava una plataforma per creuar la riera. El suport de la banda occidental ha desaparegut a causa de les obres d'urbanització i reforçament de la riera amb grans blocs de pedra de granit. A l'escalinata s'hi accedeix a través d'una obertura d'un mur de contenció que protegia el Mas Parera i els seus horts de les torrentades. L'obertura té uns brancals de maons, amb un encaix per col·locar-hi una fusta, en cas de crescuda de la riera. La paret és de pedra i calç, amb l'acabat arrebossat i es conserva una cartel·la estucada amb l'any de construcció (1932).

Històricament era el pas a peu dels habitants del marge oriental de la riera cap al nucli urbà de Santa Susanna, que pujaven per un camí paral·lel a la riera i accedien a les escales de la passera per creuar-la. Segons s'observa al mur de contenció, és una construcció de l'any 1922.